Nieuw modemagazine: Slow Fashion Forward

Met trots kondigt Gent Fair Trade de eerste editie van het Gentse duurzame modemagazine Slow Fashion Forward aan. ‘Dit tweejaarlijks modemagazine is de perfecte gids voor duurzame shoppers om hun weg te banen door de Gentse binnenstad.

Voor de eerste editie van Slow Fashion Forward vroeg voormalig coördinator van Gent Fair Trade Inez Louwagie mij in 2015 om een gids te schrijven vol duurzame merken in de stad. Niet lang naar mijn eerste stukken over fair fashion in MO* was de Inspiratiegids voor Duurzame Alternatieven geboren.

‘Deze focus was een goede keuze op het moment dat er nog relatief weinig merken te vinden waren in Gent, om op die manier de diversiteit aan keuze in de kijker te zetten’, schrijft huidig coördinator Jonathan Janssens. Deze realiteit is veranderd. ‘We hebben veel meer duurzame ondernemers en een veel gevarieerder aanbod dan vijf jaar geleden in onze geëngageerde stad. Hip hoi!’

We hebben veel meer duurzame ondernemers dan vijf jaar geleden.’

Jonathan Janssens

De vierde en laatste update van de gids (uit 2018) stond zo vol van de duurzame alternatieven, dat ze meer dan honderd pagina’s telde. Zware boekjes om mee te sleuren als je een hele klas zo’n exemplaar cadeau wil doen, weet ik nog goed.

Om die reden vroeg Gent Fair Trade feedback aan journalist Kaja Verbeke en zetten ze nadien mij aan het werk om een nieuw concept te ontwikkelen, in samenwerking met grafische talenten Hadewych Becuwe en Sarah Dewitte.

‘We zijn bijzonder trots op het resultaat: een Gents modemagazine met artikels, adresjes en tips, dat aantrekkelijk is voor iedereen die interesse heeft in mode en textiel’, aldus Janssens. Blij om dat te horen! Allemaal halen en lezen nu. Naar het schijnt staat er schoon volk in.

Met veel dank aan Gent Fair Trade voor vijf jaar aan inspiratie. Meer van dat!

https://gentfairtrade.be/nieuws/slow-fashion-forward-het-duurzaam-modemagazine-van-gent

Coverfoto © Sarah Van Looy
Foto onderaan © Jozefien Hernalsteen (Cliché)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *