Expo

De textielindustrie is een van de meest vervuilende sectoren ter wereld. De grootste boosdoener blijkt synthetische textielverf. Kunnen ontwerpers en onderzoekers het tij keren met kleurrijke alternatieven? Die vraag beantwoorden fotograaf Sarah Van Looy en journalist Sarah Vandoorne met hun project Kleur Bekennen / A Confession of Colour.

In 2024 is de expo in het voorjaar te zien in Hasselt en in het najaar voor de week van de fair trade in Mechelen.

Van 16 tot 20 maart 2024 stellen we ons werk tentoon tijdens het eerste Flanders Technology and Innovation Festival in Hasselt. Meer info volgt binnenkort via https://ftihasselt.be/.

Op het Design Fest Gent 2022 hielden we onze eerste expo. Die ging door in het Industriemuseum in Gent. Een tweede expo ging door in de grafische studio Zwerm in Gentbrugge, van 5 november 2022 tot 26 januari 2023. Een derde expo vond plaats in oktober 2023 in een pop-up in de Stormestraat in Waregem.

De kern van de expo bestaat uit zwart-wit portretten van de ontwerpers, afgedrukt op 100 % biologisch katoen. Die hebben de ontwerpers zelf ingekleurd met hun eigen duurzame verftechniek.

Op het einde van het Design Fest Gent hebben we zoveel mogelijk ontwerpers uitgenodigd om het resultaat samen te bewonderen. Van links naar rechts: Anne-Marie Sust, Angela Pisani, Sarah Van Looy, Sarah Vandoorne, Ilse Kremer, Laurence De Craene, Heleen Sintobin en Hans Jackmaert.

Meer informatie en foto’s: https://aconfessionofcolour.com/

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van de Europese Unie, 11.11.11 (in het kader van het project 1Planet4All) en Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.