Fan van Fann!

Als je eigentijdse dameskledij in je kast hebt liggen die je nooit meer aandoet, kan je die binnenbrengen bij tweedehandswalhalla Fann. Volgens de GentseKoop Awards is het de beste vintagewinkel in Gent.

Uitbaters Griet en Ilse willen tweedehandskledij aantrekkelijk maken bij vrouwen die dat voorheen niet zouden gekocht hebben. Hun verhaal begint bij een voorliefde voor schattenjagen op rommelmarkten.

‘We zijn allebei verzot op rommelmarkten’, vertelt Griet. ‘Soms kan je daar echt kwaliteit vinden. Dat trekken we door naar onze winkel. Bij Fann selecteren we streng op de staat van de kledij die we te koop stellen. Zo slagen we erin om tweedehandskleding ook te introduceren bij dames die dat voorheen niet zouden gekocht hebben. Door hun beeldvorming te veranderen, hopen we dat zij ook meer stilstaan bij de aankoop van nieuwe stukken.’

Stukken die niet verkocht worden, gaan terug naar de eigenaar of schenken Griet en Ilse aan Kras vzw. ‘Aan solden doen we niet mee’, zegt Ilse daarover. ‘De waarde van een stuk is en blijft dezelfde gedurende de verkoopperiode in onze winkel. Met onze winkel willen we consumenten laten kennismaken met alternatieven.’

Fann is te vinden op Burgstraat 36, met hippe buren zoals La Fille d’O, Just Hazel en Mieke.

Lees meer over Fann en vele andere fijne Gentse adressen in het magazine Slow Fashion Forward van Gent Fair Trade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *