Empty Shop verovert ook Sint-Amandsberg

In het kader van Belmundo, het Gentse festival rond internationale solidariteit, opende Curieus vzw een ‘Empty Shop’ in Sint-Amandsberg. Dat deed het in navolging van de eerste succesvolle editie in Backstay Hostel in centrum Gent. De opbrengst gaat deze keer naar vzw Hand in Hand, dat zich inzet voor de vluchtelingen.

screen-shot-2016-12-13-at-23-22-24

Toeval of niet, maar ik ging met een grote zak kleren door de Forelstraat (Gent) richting de Klinkkouterstraat (Sint-Amandsberg). De helft van mijn kledij gaf ik in de Forelstraat aan de vzw Olijfboom, een weggeefwinkel van vzw Een Hart voor Vluchtelingen. Met de andere helft ging ik richting Empty Shop. Wat daar niet verkocht wordt, zal op zijn beurt gedoneerd worden aan de tweedehands kledingwinkel van lokale initiatief vzw Sivi.

Empty Shop

In die grote zak kleren zat onder meer een kleedje van het (niet zo faire) NafNaf, dat ik ooit aandeed voor een galabal van mijn studentenvereniging. Ik denk dat ik het ook maar effectief die ene keer aangedaan heb. Stof vergaren is een triest lot voor zo’n shiny baljurkje, dus heb ik het een onderkomen gegeven bij The Empty Shop.

Wie ook een donatie wil maken, kan dat nog vandaag doen. Wie mijn baljurkje of andere fancy kledingstukken (onder meer van fair fashion winkels Visitrice (zie foto), Mieke en Supergoods!) op de kop wil tikken, kan naar hartenlust shoppen van vrijdag 17 tot en met zondag 19 maart.

Empty Shop Gent Oost
Klinkkouterstraat 25
Sint-Amandsberg
Meer info?

http://www.curieus.be/nationaal/kalender/detail/the-empty-shop-door-curieus-gent-oost-buying
http://belmundo.org/activiteit/the-empty-shop/
https://www.facebook.com/emptyshopgentoost/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *