Aan de slag met parels van grootmoeder

Al zeven jaar de beste vriendinnen en nu oprichters van uniek oorbellenlabel Kleinod. Elke Janssens uit Gontrode en Amber Steen uit Gent mogen dan allebei 25 zijn, met hun hoofd én juwelen zitten ze in de jaren 20 van de vorige eeuw. Voor kerst maken ze oorbellen op maat van gerecycleerde parels.

kleinod-in-hln

Kleinod-oprichters Elke en Amber leerden elkaar kennen op de universiteit, waar ze allebei Duits studeerden. “Elke was altijd creatief”, zegt Amber. “Terwijl Amber altijd zo mooi gekleed ging in tweedehandskledij”, antwoordt Elke.

“Eigenlijk hebben we altijd dezelfde stijl gehad. Het idee om samen een onderneming te starten, is geleidelijk gegroeid”, vertellen de meisjes van Kleinod, een naam die afgeleid is van het woord voor kostbaarheid, ‘kleinood’, maar dan op zijn Duits geschreven vanwege de studielink.

Voor Kleinod betekent kostbaar niet nagelnieuw. “Eigenlijk is de kwaliteit van oude kettingen en oorringen beter dan die van nieuwe. Daarom gaan wij aan de slag met gerecycleerde parels uit grootmoeders juwelenkistje, om daar dan iets helemaal nieuws van te maken in de stijl van de jaren 20. Zo vertelt elk juweel zijn eigen verhaal.”

Wie een uniek juweel zoekt voor de feestdagen, kan Kleinod contacteren voor een sieraad op maat voor 10 euro. “De bedoeling is dat klanten ons een foto of beschrijving van hun feestkledij sturen en wij in dat kleurenpatroon een juweel maken, zonder aankoopverplichting.”

Nog liever dan juwelen op maat ontwerpen, leren Elke en Amber hun klanten graag hoe ze dat zélf kunnen doen. “Wij geven workshops van 3 uur voor 30 euro, in Gent, Gontrode of op locatie. We voorzien taart en veel parels, al moedigen we iedereen aan om zelf te zoeken in hun juwelenkisten. In 3 uur kan je ongeveer 3 paar oorringen maken: 3 kerstcadeautjes voor 30 euro, dus.”

Elke en Amber beperken de workshops niet tot de kerstperiode. “We denken bijvoorbeeld aan vrijgezellenfeestjes”, zegt Amber, die met het idee op de proppen kwam vlak na Elke’s vrijgezellenfeestje. Elke: “Een schot in de roos, want ik zocht nog unieke oorbellen voor mijn trouwfeest… en die heb ik dus zelf gemaakt!” (SVDA)

img_5458

Website, webshop en blog: kleinod.be
Volledige aanbod via www.facebook.com/Kleinod.be

© Het Laatste Nieuws – krant van 13 december 2016 – regiokatern Gent-Wetteren – Eindejaarsreeks ‘Gentse Kerstgeschenken’
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-gent/aan-de-slag-met-parels-van-grootmoeder-a3029708/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *