Empty Shop zal toch niet zo leeg zijn

Wie nog een kleerkast vol oude spullen heeft en die in lege winkelrekken wilde hangen, is eraan voor de moeite. The Empty Shop, de ‘lege winkel’ die in het Backstay Hostel in het Sint-Pietersnieuwsstraat geopend werd om bezoekers hun miskopen te laten doneren om de rekken op te vullen, sluit twee dagen de deuren. Van donderdag tot zaterdag, tijdens het Festival van de Gelijkheid, kunnen shoppers er dan naar hartenlust kleren uitkiezen.

screen-shot-2016-12-08-at-00-29-39

“In totaal hebben we zo’n 500 topstuks om te verkopen”, zegt Charlotte Lootens, Oost-Vlaams coördinator van initiatiefnemers vzw Curieus. Onder die topstuks prijst Charlotte de botjes van Maaike Cafmeyer aan. “Maat 38,5 is niet gelijk aan maat 40”, legt de West-Vlaamse actrice haar miskoop uit. “De botjes zijn van het merk Chie Mihara en Maaike heeft ze nooit gedragen. Misschien kunnen we die wel per opbod verkopen?”

Ook voor de mannen is er een ruim aanbod: zowel acteur Marijn Devalck als Gents politicus Tom Balthazar (s.pa) gaven een maatpak weg. “Balthazar Boma een van Boss, Tom Balthazar een van Armani”, glundert de coördinator. Met de opbrengst plant Curieus vzw een heus bos. “Met één euro opbrengst kunnen we al een boom planten. We weten nog niet hoeveel we juist zullen ophalen, maar wees er maar zeker van dat het een gigantisch bos wordt.” Het bos, waarvoor de locatie bepaald wordt in samenspraak met de provincie, zal in het najaar van 2017 geplant worden. Kledij die niet verkocht wordt – of niet omschreven kan worden als ’topstuk’ – wordt geschonken aan de Kringwinkel. (SVDA)

© Het Laatste Nieuws – krant van 29 november – regiokatern Gent-Wetteren
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-gent/empty-shop-zal-toch-niet-zo-leeg-zijn-a3011358/

Foto HLN: Wannes Nimmegeers
Foto The Empty Shop: Sissel Steyaert Photography

15128866_1181830871907373_5552286415996316094_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *