Gents adresje: Woven Stories

De geweven kussens, dekens en (wand)tapijten van Woven Stories hebben geen geheimen voor eigenaar Jerry Potts: hij weet wie de stuks gemaakt heeft en wat daar het verhaal achter is. “Eigenlijk verkopen wij verhalen. Ik ken de achtergrond van het product, omdat ik dat moet overbrengen aan de klant. Elk stuk is immers verschillend. Alles is met de hand geweven van natuurlijke vezels in Nepal, Ethiopië, Guatemala, Colombia en Gent”, aldus Jerry, die zelf Amerikaan is.

“Ik bleef in Gent plakken door zijn rijke textielgeschiedenis. Voor mij is dit de perfecte plaats.” Toch vond hij zijn inspiratiebron in de States, als kleine knaap. “Tijdens de wereldexpo in New York zag ik een enorm complex weefgetouw in het Chinese paviljoen. Daar is het voor mij begonnen.”

6-comp-front-shuttle-action

In de jaren ’80 nam Jerry lessen en nadien reisde hij de wereld rond, om uiteindelijk in Gent terecht te komen. Hij blijft nauw betrokken met de projecten in het buitenland. In Nepal zette hij zo een project op dat vrouwen een opleiding geeft.

Ook recyclage is voor hem belangrijk: zo verkoopt hij tapijten van afgedankte brandweerslangen uit San Francisco. Ook schietspoelen recycleert hij: hij maakt er lampen en wanddecoratie van. Upcycling ten top. “De verkopers op rommelmarkten beginnen mij al te kennen”, lacht Jerry. “Ze houden schietspoelen voor mij achter en dan maak ik er een origineel nieuw product van.”

Adres
Baudelostraat 11, Gent
www.wovenstories.be

Meer adresjes in Gent? Lees de inspiratiegids voor eerlijke mode van Gent Fair Trade!

© PHOTOGRAPHY Delphine Vandenbossche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *