Gents adresje: Pur Sens

Pur Sens, dat is pur sang kleding en accessoires snuisteren op het gevoel. En dat gevoel, dat zit bij eigenares Lucca in haar zin voor rechtvaardigheid. “Het plaatje moet kloppen”, is haar motto. “Ik ga in mijn winkel niets verkopen waar ik zelf niet achter sta. We moeten bewuster zijn van wat we doen. Zelf heb ik drie fantastische kinderen, ik zou ze graag nog iets mooi achterlaten.”

14681885_1416884598326557_189195552423778594_n

Lucca heeft mode gestudeerd en lang gewerkt in de productie. “Eigenlijk wou ik nooit toegeven aan de regeltjes van anderen. Ik ben een beetje een rebel”, zegt ze. Toen ze zwanger was van haar jongste dochter, is ze met haar eigen productie begonnen. “Een zittend gat heb ik niet, dus ging ik naar Thailand en liet ik er in kleine oplages produceren. Niet in fabrieken dus, maar door stiksters in kleine ateliers. Vaak moest ik dagenlang zoeken naar de juiste stoffen en ateliers. Dan ging ik als een emotioneel wrak naar huis, maar eens ik thuis was, draaide ik die knop om en herinnerde ik er mezelf aan dat we weer iets positiefs verwezenlijkt hadden. Dat heeft mij sterk gemaakt.”

Qua Thaise producten hangen momenteel enkel de zilveren juweeltjes van Myoki nog in de winkel. Lucca heeft wel nog topjes en zomerjurkjes uit Thailand op stock, maar die verkoopt ze in de zomer, tijdens de Gentse Feesten. “Fair trade wintercollecties maken in Thailand is moeilijk met Thaise lichte stoffen natuurlijk.”

Wél in de wintercollectie zitten de luxueuze jassen van LangerChen en Inti. “De stof is voor mij heel belangrijk, die moet van topkwaliteit zijn. Mijn klanten betalen iets meer, maar als de gekochte kledij niet aan die kwaliteit voldoet, mogen ze mij dat ook laten weten. Ik heb dat zelfs graag! Want ik werk met producenten die nog de perfectie in zich hebben, die het echt goed willen doen. Dus als er fouten insluipen, kan daar de volgende keer op gelet worden.” Die perfectionistische producenten komen veelal uit Europa, vaak uit Scandinavië, en de productie is vaak in Spanje, Portugal en Italië. “In mijn zoektocht naar merken geef ik vaak kansen aan jonge talenten en kies ik voor de toffe verhalen. Rijk wil ik niet worden met mijn winkel, enkel gelukkig. En dat geluk vind ik in rechtvaardige producten.”

Adres
Meersenierstraat 3, Gent
pursens.be

Meer adresjes in Gent? Lees de inspiratiegids voor eerlijke mode van Gent Fair Trade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *