Gents adresje: Elle et Gand

Aan elegante ontwerpen geen gebrek bij Elle et Gand, de boetiek van de al even Gentse Julie Huysman. Haar concept store vertrok 7 jaar geleden vanuit een voorliefde voor Belgische ontwerpers, maar die ontwerpers moesten wel aan de eisen van Julie voldoen. Dat betekent: gemaakt onder eerlijke omstandigheden en zonder enige schadelijke kleurstoffen.

1888721_666021046792227_1743808467_n

“Ik lijd zelf aan allergieën. Als een kledingstuk schadelijke kleurstoffen bevat, zal ik daar het levende bewijs van zijn. Al mogen overheden daar ook beter over informeren, zodat wij, handelaars, met een gerust geweten kunnen verkopen”, aldus de goedlachse Julie.

De meeste merken en ontwerpers die zij in huis heeft, maken hun kleding in België of Europa. “Bepaalde merken hebben een deel van hun productie in China. Ik vraag de merken altijd of het dan wel eerlijk gemaakt is. Als ik het niet vertrouw, komt het merk er bij mij niet meer in”, zegt Julie.

julie-huysman

“Voor mij zou het makkelijk zijn om goedkope merken, die er goed uitzien, maar daarom niet in goede omstandigheden gemaakt werden, in de winkel te hangen.” Als kleine ondernemer zou dat haar veel meer cashflow opleveren, maar ze kiest er bewust voor dat niet te doen. “Sommige klanten zeggen dat mijn winkel duur is en dan ben ik ontgoocheld. Anderen komen de weg vragen naar de Primark. Aan massaconsumptie doen we hier niet mee. Liever twee stuks van topkwaliteit dan acht zakken vol.”

Mijn favoriete merken bij Elle et Gand?
Stan & Loesje (uit Gentbrugge!)
Nathalie Vleeschouwer

Adres
Jan Palfijnstraat 36, Gent
www.elleetgand.be

Meer adresjes in Gent? Lees de inspiratiegids voor eerlijke mode van Gent Fair Trade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *