Gents adresje: Fair Eco Fashion

Eerst was er Today is a Good Day!…

“De winkel biedt louter eerlijke producten aan, en heeft ook oog voor ecologie”, zei eigenares Candice Nuyttens in 2015. “Wij voorzien een totaalaanbod en zijn echt een conceptstore. In die zin zijn wij de eersten in België. Maar ook in Europa horen wij tot de pioniers!”

Om persoonlijke redenen sloot Nuyttens na 8 jaar in 2016 de deuren, zowel die van het filiaal in Antwerpen als dat van in Gent.

Maar…

15259404_732010166962154_2745427360470901938_o

Fans van Today Is A Good Day! hebben niks te vrezen: de winkel in de Gentse Mageleinstraat is helemaal terug, zij het in een nieuw jasje. Verkoopster An wist zoonlief Kevin te overtuigen het pand te huren waar de pionierswinkel te vinden was. “Maar we hebben Today Is A Good Day niet overgenomen: we zijn helemaal van nul begonnen”, aldus moeder en zoon, die hun conceptstore Fair Eco Fashion doopten – duidelijker kan bijna niet. “De mensen vonden het zo jammer dat de winkel weg was”, zegt An, die dolgelukkig is dat ze in haar geliefde winkel blijft, deze keer als eigenares. “En ik kon toch moeilijk in de Primark gaan werken. Dat zou niet geloofwaardig overkomen. Iemand iets op de mouw spelden kan ik niet, ik zou dus zeker commentaar leveren op de weinig eerlijke of ecologische kledij en op mijn eerste dag al buiten liggen”, grapt ze. De collectie van Fair Eco Fashion, waarin pioniersmerk People Tree niet ontbreekt, ligt in dezelfde lijn als vroeger, al zijn de prints dat tikkeltje gewaagder. Ook komen er zelf ontworpen kledingstukken aan die net iets meer rock’n’roll zijn. Binnen is er weinig veranderd, omdat Kevin vier jaar geleden het interieur zelf gebouwd heeft. Al staat de zebra, die destijds buiten stond, nu binnen te pronken: buiten staat immers een babyzebra de klanten op te wachten.

Mijn favoriete merken bij Fair Eco Fashion?
People Tree
Braintree
(Eender wat met ’tree’, precies, dus…)
En de (gedeeltelijk houten!) zonnebrillen van Antonio Verde

Adres
Mageleinstraat 11, Gent
http://www.fairecofashion.com/

Meer adresjes in Gent? Lees de inspiratiegids voor eerlijke mode van Gent Fair Trade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *