Handen af van mijn beha!

screen-shot-2016-12-08-at-00-10-40

De Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre beschuldigt H&M van plagiaat. Ze vond in de rekken van H&M een beha terug die wel heel erg lijkt op een stuk dat ze zelf ontwierp voor La Fille d’O. Als laatste fair fashion challenge kijken we (niet?) geheel toevallig naar de Zweedse modegigant – en soortgelijke merken – en vragen we ons af hoe duurzaam hun beloften zijn.

‘De beste van de slechtste.’ Zo durf ik, nochtans overtuigd fair fashionista, een merk als H&M omschrijven. Tegen de helft van mijn vrienden en kennissen moet ik uitleggen dat H&M minder goed bezig is dan ze zelf doen uitschijnen. Tegen de andere helft merk ik dat ik het merk verdedig, hun neiging naar greenwashing en schandalig kopieergedrag ten spijt. En ik niet alleen.

Meer lezen over mijn haat-liefdeverhouding met H&M?

© Gent Fair Trade – FairFashionChallenges.be http://fairfashionchallenges.be/blogsolo.php?post=37

Foto Elke Van den Ende

Een gedachte over “Handen af van mijn beha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *