Gents adresje: Walk The Line

Freija en Kristof durven buiten de lijntjes kleuren met schoenenshop Walk the Line in de Vlaanderenstraat. Hun winkel staat volledig in het teken van Europese schoenen, die op een eerlijke manier hier in Zuid-Europa – Portugal, Italië en Spanje – vervaardigd zijn.

“Fair trade betekent voor ons dat we niet altijd naar Afrika moeten gaan. Hier in Europa, in het zuiden van het continent, heerst immers ook de crisis.” Daarom gaat het koppel daar bestellen. “Maar nooit in grote hoeveelheden. Overstock is niet milieubewust. Merken die massaal in Azië produceren, appreciëren de waarde van grondstoffen niet meer.”

13076670_1726951057529614_4680158140169146307_n

De grondstof waar zij naar refereren, is echt leer – geen vegan leer. “We begrijpen het standpunt van veganisten,” zegt Freija De Baere, die zelf vegetariër geweest is en nog steeds weinig vlees consumeert, “maar de dieren waarvan onze merken leer looien worden geslacht voor de voedselproductie, niet enkel om leer van te maken. Het gaat dus om een dier tot het uiterste gebruiken.”

Freija en Kristof kiezen er zelfs bewust voor om énkel leer te gebruiken. “Synthetische stoffen hebben namelijk niet dezelfde kwaliteit als leer. Wij verkiezen dus om een duurzaam product aan te bieden.”

Voor het koppel zou een schoen als een kunstwerk op een pedestal moeten gezet worden. “Elke schoen heeft zijn eigen identiteit. Wij zullen nooit iets bestellen zonder de achtergrond, het verhaal van die schoen te kennen.”

Zo komen ze zo goed overeen met het Portugese Dysfunctional dat ze er hun eigen ontwerp bij hebben gemaakt. “Dysfunctional is het merk dat ons echt over de streep geholpen heeft om niet zomaar na te denken over een eigen winkel, maar het ook effectief te doen.”

img_1606

Freija met de Dysfunctional-schoen die ze zelf ontworpen heeft.

Mijn favoriete merk bij Walk The Line?
Coque Terra

Adres
Vlaanderenstraat 90, Gent
www.walktheline.shoes

Meer adresjes in Gent? Lees de inspiratiegids voor eerlijke mode van Gent Fair Trade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *