Modieus zonder compromissen

De mode-industrie is immens vervuilend en neemt een loopje met de mensenrechten. Olga Van Genechten, uitbater van de Gentse vestiging van fair fashion boetiek Supergoods, zag het met haar eigen ogen aan en besloot om anders te ondernemen.

Rivieren in industriezones die dichtgeslibd zijn door de vervuiling. Vrouwen die lange werkdagen kloppen, daarvoor slecht betaald worden, wonen op het werk en hun kinderen maar een keer per jaar zien. Fabriek na fabriek na fabriek, met tussen de dampen door een moestuintje. “Gezond kan dat toch niet zijn?”

Het is slikken als onderneemster Olga Van Genechten haar ervaringen in de textielindustrie beschrijft. In een vorig leven werkte ze voor een schoenenbedrijf en reisde ze af naar productielocaties. “Pas op, ik heb ook mooie fabrieken gezien hoor”, nuanceert ze meteen. “Maar ik lette er toch op dat ik telkens naar toilet geweest was vóór een bezoek, want vooral de hygiënische omstandigheden lieten vaak te wensen over.” 

Lees het volledige artikel voor Triodos: https://www.triodos.be/nl/artikelen/2023/mode-ja-maar-zonder-compromissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *