Boekvoorstelling Kleerkastvasten

Uitgeverij Vrijdag, Gent Fair Trade en ikzelf nodigen je uit voor de boekvoorstelling van Kleerkastvasten op dinsdag 25 april in het Industriemuseum Gent.

Dussssss groot nieuws. Groot groot groter nieuws. Dat boek, dat is dus af. Ik heb tot de laatste seconde proberen zinnen en bronnen toe te voegen, maar nu het bij de drukker zit, mag dat niet meer. (Raar. Enfin.) Binnen anderhalve week snuif ik aan de pagina’s bij een blitzbezoekje aan de uitgeverij. En exact een week later houd ik het officieel boven de doopvont.

Programma

  • Ontvangst, start inzameling voor kledingruil en mogelijkheid tot bezoek expo ‘100 Procent Textiel
  • Jonathan Janssens van Gent Fair Trade verwelkomt
  • Uitgever Marie-Lynn Herpoel introduceert Kleerkastvasten
  • Lotte Philipsen gaat in gesprek met Sarah Vandoorne
  • Panelgesprek met de auteur en Veerle Spaepen, Mieke De Winter en Céline Lambrechts
  • Sarah Vandoorne signeert
  • Curieus leidt de kledingruil in goede banen, expo ‘100 Procent Textiel’ blijft open tot 23 uur

Sarah Vandoorne – Freelance journalist en auteur van Kleerkastvasten. De textielketen ontrafeld. Schrijft al acht jaar over eerlijke mode. Wat dat juist betekent, blijkt toch ingewikkelder dan ze oorspronkelijk dacht. Laat vervolgens een klepper van 450 pagina’s op de wereld los.

Lotte Philipsen – Journalist bij Knack Weekend. Verenigt lifestyle met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Dankzij haar pen is dat geen contradictio in terminis. Empathische luisteraar en moderator van dienst.

Veerle Spaepen – Onderzoeker duurzame mode aan de Thomas More Hogeschool. Startte ooit de eerste kledingbibliotheek van ons land. Legt momenteel via enquêtes vast welke generatie het meest begaan is met duurzaamheid. Blijkt zelf het best te scoren.

Céline Lambrechts – Ontwerper met een voorliefde voor herkauwers. Niet toevallig afkomstig uit schapenkoppenstad Lier. Studeerde interieurarchitectuur en textielontwerp aan de Luca School of Arts in Gent. Lokte de auteur mee richting Himalaya, al was daar weinig overtuigingskracht voor nodig.

Mieke De Winter – Bezieler van non evil modewinkel Mieke, een naam die we binnen het Gentse fairfashionwereldje wellicht niet moeten voorstellen, maar we zullen toch ons best doen. De grootste flapuit van alle Gentse winkeliers? Met de pittigste meningen en dito paskamers? Dat ze dat maar eens bewijst op een podium: dit wordt haar vuurdoop en plein publique, en wij zijn blij en dankbaar op z’n Ingeborgs dat ze wil deelnemen aan dit panelgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *