Kledingmarkt in Bangladesh in de as: 5000 kramen in vlammen op

In de hoofdstad van Bangladesh is een enorme brand uitgebroken in de populaire kledingmarkt Bangabazar. Zo’n vijfduizend marktkramen gingen in rook op. Minstens acht mensen raakten gewond.

De populaire kledingmarkt Bangabazar in het oude stadsgedeelte van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, staat bekend als een goedkope plek om merkkleding op de kop te tikken. Kleding die Bengaalse fabrikanten in elkaar laten stikken maar afgekeurd wordt voor export, kan daar verpatst worden als tweedehandskledij. 

Sinds afgelopen nacht is de plek tot stof en as herleid: een brand brak omstreeks 6.10 uur lokale tijd uit. Die heeft alle 2900 kramen op de markt in de as gelegd. Ook nabijgelegen markten vatten vuur en zouden ook vernield zijn. In totaal gaat het om 5000 kramen.

In 2019 is de markt al onderzocht door de brandweer en de civiele bescherming. Brandweercommandant Uddin benadrukt dat collega’s herhaaldelijk aangeklaagd hebben dat de markt niet brandveilig was.

Het is vooral de economische schade die enorm groot is. Handelaars getuigen over een stock ter waarde van 35.000 euro. Anderen spreken zelfs over een verlies van 700.000 euro.

Een handelaar vraagt zich af wat hij nu zal moeten doen om zijn familie te onderhouden. “Ik ben een bedelaar geworden.”

Lees het volledig nieuwsbericht via IPS: https://www.ipsnews.be/artikel/kledingmarkt-bangladesh-de-5000-kramen-vlammen-op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *