G-Star moet opdraaien voor faillissement van Vietnamese kledingfabriek

De Amsterdamse rechter stelt het Nederlandse jeansmerk G-Star aansprakelijk dat een kledingleverancier in Vietnam de deuren moest sluiten. Het bedrijf ging over de kop door geannuleerde bestellingen tijdens de pandemie en eist nu een schadevergoeding van 16 miljoen euro.

De Vietnamese leverancier Vert (voluit: Vert Fashion Company Ltd) heeft het Nederlandse kledingbedrijf G-Star begin 2022 gedagvaard. In die zaak heeft de rechtbank van Amsterdam eind maart een tussenvonnis geveld, dat op 7 april gepubliceerd werd.

G-Star had in volle coronacrisis zijn bestellingen bij het Vietnamese bedrijf geannuleerd, waarna het over de kop ging. Het gaat om een fabriek waar G-Star regelmatig mee samenwerkte.

Vert vraagt onder meer een schadevergoeding van ruim twee miljoen euro voor de “gemiste omzet uit de driejaarsafspraak” en ruim 4 miljoen euro door de “gemiste omzet aan reguliere bestellingen”.

Het Nederlandse medium RTLNieuws, die als eerste bericht heeft over het tussenvonnis, rekende uit dat het in totaal gaat om een schade-eis van 16 miljoen euro. De zaak gaat verder op 19 april, het uiteindelijke vonnis volgt pas later.

Lees het volledige nieuwsbericht via IPS: https://www.ipsnews.be/artikel/nederlands-jeansmerk-g-star-moet-opdraaien-voor-faillissement-vietnamese-kledingfabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *