Expert logistiek Heleen Buldeo Rai wijst de weg voor duurzame e-commerce

Kan online winkelen duurzamer? Hoe kunnen zowel klanten als de retailers zelf daartoe bijdragen? Die vragen beantwoordt expert logistiek Heleen Buldeo Rai in een praktijkgids voor de e-commerce van morgen.

Voor de coronacrisis toesloeg shopte vier vijfden van de Belgen met toegang tot het internet weleens op het web. In tijden van crisis en verplicht afstand houden vullen we steeds vaker online de winkelkar. Nu de pandemie bedwongen lijkt, is het duidelijker dan ooit dat we daar niet meer van afstappen. In totaal worden er zo’n 700.000 tot 800.000 pakjes per dag rondgebracht in ons land, schrijft Heleen Buldeo Rai in haar boek Duurzaam online shoppen: praktijkgids voor e-commerce van morgen.

Buldeo Rai werkt als postdoctoraal onderzoeker aan de leerstoel Logistics City van de Université Gustave Eiffel in Parijs. In 2019 behaalde ze haar doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. “E-commerce gaat nu eenmaal nergens heen”, zegt Buldeo Rai. “De vraag die we ons nu moeten stellen, is hoe we het systeem kunnen herdenken om online shoppen nog te verduurzamen.”

Lees het volledige interview via Fashion United: https://fashionunited.be/nieuws/business/expert-logistiek-heleen-buldeo-rai-wijst-de-weg-voor-duurzame-e-commerce/2022082436168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *