Hoe fix je de mode-industrie? Platform Fixing Fashion roept op tot herstellingen

Hoewel ze pas afgestudeerd is, verkoopt ontwerper Alicia Minnaard haar eerste collectie niet. In de plaats daarvan geeft ze op het platform Fixing Fashion les over hoe je die zelf in elkaar kunnen stikken met kledingstukken die al (lang) in je kast hangen. Dat lijkt haar een veel beter idee dan kleding doneren.

“Begrijp me niet verkeerd, ook ik heb flink geshopt als tiener”, vertelt ze in haar atelier in Eindhoven. “Ik probeer mijn kast zo klassiek mogelijk te houden, met enkel basics, de droom van een capsule wardrobe met amper vijftien stuks na te streven, maar … dat lukt niet. Nu heb ik twee planken vol en een klein rekje en that’s it. In totaal gaat dat toch om een honderdtal kledingstukken, sokken en ondergoed niet eens meegerekend.”

“Veel van mijn huidige kleding heeft in de collectie van Fixing Fashion gezeten. Het platform is nu zowat mijn kleerkast geworden en die van mijn vriend ook. De collectie die je op de website vindt, de voorbeelden die veel mensen nadoen, die dragen wij gewoon. Het gaat er dus niet om wat je vroeger in je kast had hangen, het gaat erom wat je nú met die kleding doet.”

Lees het interview voor Fashion United: https://fashionunited.be/nieuws/mode/hoe-fix-je-de-mode-industrie-platform-fixing-fashion-roept-op-tot-herstellingen/2022060235451

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *