Rivieren lijden onder kleurrijke mode, dus biokleur moet helpen (Susan Sjouwerman)

Kledingwinkels hangen vol zuurstokroze en knalgeel. Susan Sjouwerman interviewde mij voor de NOS over de herkomst van al die kleuren in kleren en hoe het beter kan.

Verhalen over rivieren die de ‘kleur van het seizoen’ aannemen zijn niet nieuw. Nog maar enkele decennia geleden gebeurde dat in de Italiaanse textielstad Prato. En in bijvoorbeeld Indonesië, India en China zijn rivieren vervuild met afvalwater uit textielfabrieken aan de orde van de dag.

“Ik ben voor de pandemie bij de rivier de Citarum bij Bandung geweest”, vertel ik haar. “Bewoners van de oevers vertelden mij dat ze als kind in de rivier zwommen, maar hun eigen kinderen nu afraden bij het water in de buurt te komen.”

Lees het volledige artikel via: https://nos.nl/artikel/2428888-rivieren-lijden-onder-kleurrijke-mode-dus-biokleur-moet-helpen

Foto: Sandra Mermans voor MO*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *