Ketenzorg ‘minder prioritair’ in tijden van crisis

Tijdens de coronacrisis waren verkoopcijfers prioritair voor bedrijven en kwamen mensenrechten op de tweede plaats. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de universiteiten van Liverpool en Nottingham.

Bijna vijfhonderd Britse managers ‘in relevante posities’ werden door drs. Bruce Pinnington, Joanne Meehan en Alex Trautrims van de universiteiten van Liverpool en Nottingham geïnterviewd in het afgelopen jaar.

Daarnaast hebben de doctorandi twee rondetafelgesprekken gehad met experten en beleidsmedewerkers om zicht te krijgen op problemen in de toeleveringsketen tijdens de coronacrisis. Het resultaat van hun rondvraag staat in een nieuw rapport, ‘Implications of COVID-19 for modern slavery challenges in supply chain management’.

Uit de studie blijkt dat verkoopcijfers prioritair waren voor bedrijven, naast operationele zorgen. Mensenrechtenschendingen in toeleveringsketens verdwenen zo (opnieuw) naar het achterplan. Hoewel de afgelopen jaren er ‘weliswaar beperkte, maar duidelijke’ vooruitgang geboekt werd op het vlak van ketenzorg, was de problematiek ‘minder prioritair’ in tijden van crisis.

Lees het volledige nieuwsbericht via IPS: https://www.ipsnews.be/artikel/coronacrisis-werkt-moderne-slavernij-verder-de-hand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *