Als we niet snel iets veranderen, halen we niet eens 2 graden

Het is nu of nooit voor het klimaat. Dat concluderen we uit het nieuwste klimaatrapport van het IPCC. “De mens is verantwoordelijk voor klimaatverandering. Het is nu aan de mens om het tij te keren.”

Valérie Masson-Delmotte, een van de trekkers van de werkgroep achter het IPCC-rapport, noemt de bevindingen een “reality check”. ‘We hebben nu een veel duidelijker beeld over hoe het klimaat doorheen het verleden geëvolueerd is en hoe het in de toekomst nog zal veranderen’, zegt ze. ‘Dat is essentieel om ons voor te bereiden op wat ons nog te wachten staat.’

‘Nooit eerder was er zoveel wetenschappelijk bewijs dat de extreme weersomstandigheden waar we mee geconfronteerd worden, een gevolg zijn van klimaatopwarming’, zegt Zanna Vanrenterghem van de klimaatcampagne bij Greenpeace België. ‘Over de hele wereld – ook in België – zien we steeds vaker extreme weerfenomenen zoals hittegolven, watersnood en droogte. Als we niet drastisch ingrijpen, zal het aantal klimaatrampen blijven toenemen en steeds meer mensen treffen.’

Lees het volledige artikel via IPS: https://www.ipsnews.be/artikel/nieuw-klimaatrapport-als-we-niet-snel-iets-veranderen-halen-we-niet-eens-2-graden

Foto via eXXpedition.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *