Tweedehandskledij vanaf nu ook welkom in supermarkt

In een supermarkt in Brugge kan je vanaf nu terecht met herbruikbare kleding. Carrefour en De Kringwinkel hebben voor deze ‘circle wall’ de handen in elkaar geslagen. Het gaat om een eerste geefpunt voor textiel in een Vlaamse supermarkt.

Take back programma’s, zo worden geefpunten bij retailers genoemd. De bedoeling is dat je je oude kleding en schoenen inzamelt en teruggeeft, bijvoorbeeld aan het merk waar je je kleding ooit gekocht hebt. Zo hebben onder andere H&M, Primark en Torfs ‘geefpunten’. Maar vanaf 27 juli kan je ook terecht bij een Vlaamse supermarkt, meer bepaald in een pop-up bij een Hypermarkt Carrefour in Brugge.

Het geefpunt dat Carrefour en De Kringwinkel samen ontwikkelden, noemen ze een ‘circle wall’. Daarin kan je de gebruikelijke items recycleren, zoals je dat wel vaker ziet in grote winkels – denk aan batterijen, papier, lampen en plastic. Daarnaast kan je er ook terecht met je herbruikbare kleding, schoenen, tafel- en bedlinnen.

Lees het volledige praktijkvoorbeeld via MVO Vlaanderen: https://www.mvovlaanderen.be/inspiratie/tweedehandskledij-vanaf-nu-ook-welkom-supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *