Afvalvrije pioniers in de prijzen

Van een composteerbare doodskist tot een manier om vuile luiers te upcyclen. Deze zestien ondernemers zijn in de prijzen gevallen tijdens de No Waste Design Challenge.

De Amsterdamse stichting What Design Can Do heeft, in partnerschap met de IKEA Foundation, 10.000 euro aan prijzengeld uitgedeeld tijdens een ontwerpwedstrijd. Gezien hun focus op afvalvrije innovatie, werd de wedstrijd de No Waste Design Challenge gedoopt.

Eerder kwamen 85 genomineerden uit de bus. Daaruit koos de jury van What Design Can Do 16 winnaars. Het gaat om ondernemers en organisaties uit alle hoeken van de wereld, van Mexico tot India.

De meest opvallende winnaars? Een composteerbare doodskist, bouwmateriaal van oude luiers en een veelbelovende oplossing voor PFAS-vervuiling.

Dit zijn de winnaars:

 1. Packing Up PFAS
 2. Carbon Tile
 3. Dapoda: design living lab
 4. Project “R”
 5. RADIAL biofabrication platform
 6. Hagamos Composta
 7. Sustrato
 8. Leafy Life
 9. Nyungu Afrika
 10. Wastewater to Green Parks
 11. Modern Synthesis
 12. Mapu
 13. Living Coffin
 14. UnPlastic
 15. Reparar.org
 16. Clothing Loop

Lees het volledige nieuwsbericht via MVO Vlaanderen: https://www.mvovlaanderen.be/inspiratie/afvalvrije-pioniers-de-prijzen

Lees ook mijn vorige artikel voor Knack Weekend: https://weekend.knack.be/lifestyle/mode/afvalvrije-mode-zeven-zero-waste-textielhelden-van-morgen/article-normal-1750763.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *