Happy Halloween, met de groetjes van Fashion Revolution

Deze cijfers van Fashion Revolution doen je twee keer nadenken over je Halloweenoutfit dit jaar. Om van te griezelen.

Amerikanen houden van Halloween en ook hier in Europa doen we lustig mee met de festiviteiten. Zelf ga ik zaterdag naar het Halloweenfeestje van de vriendenkring van mijn lief, een jaarlijkse traditie waar ik nog nooit een nieuwe outfit voor op de kop getikt heb.

Want wist je dat er in de Verenigde Staten vermoedelijk 3,1 miljard (!) dollar uitgegeven wordt aan Halloweenkostuums die na een keer dragen linea recta in de kleerkast verdwijnen?

En dat feestjes in het Verenigd Koninkrijk vermoedelijk zo’n 2000 ton plastic afval zullen genereren?

Die schatting maakt Fashion Revolution, de campagne die opkomt voor minder impulsieve miskopen en meer rechten voor textielarbeiders wereldwijd.

Waarom nieuwe outfits kopen als je kleren kunt delen? Vorig jaar leende mijn vriend de Casa De Papel-outfit van zijn schoonbroer. Zelf houd ik het bij mijn eigen kleerkast. Als “outfit” bedelf ik mijn gezicht het liefst onder een dikke laag grime. Vorig jaar ging als The Corpse Bride. Hopelijk lukt het plan van dit jaar, om als White Walker onze vrienden de stuipen op het lijf te jagen, even goed. En anders: boe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *