Gentse adresjes: Yak & Yeti en Ethnique

Voor ethnic urban casual moet je bij het merk Yak & Yeti zijn, in de gelijknamige winkel in de Mageleinstraat. Voor iets meer klassiek is Ethnique de juiste keuze, niet enkel te vinden in datzelfde filiaal, maar ook in een aparte winkel in de Donkersteeg.

Achter deze Gentse vaste waarden staat Bharat Shrestha, van oorsprong en van stijl nog steeds in hart en nieren Nepalees.

Alles wat je in de winkel ziet hangen, werd ontworpen door Bharat zelf, tot de tassen aan toe. Dat design wordt op zijn beurt met biologische materialen (veelal katoen) geproduceerd in een fair trade atelier in de streek rond Sankhu, zijn geboortedorp vlak bij Nepalese hoofdstad Kathmandu.

Bharat kiest voor een geïntegreerde aanpak: “Al onze kledij wordt gemaakt in ons eigen atelier, waardoor wij rechtstreeks bijdragen aan betere levensomstandigheden van onze werknemers en hun gezinnen. Hierbij genieten ook de dorpelingen en hun omgeving van voordelen qua werkgelegenheid en onze ecologische manier van werken.”

Bharat gaat regelmatig zelf naar Nepal en houdt zo de vinger aan de pols. Een bezoekje aan zijn winkels is altijd een beetje reizen.

27982810_1661701460564274_8972152860728933564_o

Bharat Shrestha was een van de sprekers op de vijfde Fair Fashion Talk. Foto © Sarah Van Looy

Adres
Yak & Yeti: Mageleinstraat 13, Gent
Ethnique: Donkersteeg 18a, Gent

Meer adresjes in Gent? Lees de inspiratiegids voor eerlijke mode van Gent Fair Trade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *