De kleding van Eva’s overleden tweelingzus leeft verder in een tapijt

Als je een dierbaar persoon verliest, blijf je niet enkel achter met de leegte, maar ook met spullen vol herinneringen. Wat doe je daarmee? Eva (31) kon de kleren van haar overleden tweelingzus Hanna niet zomaar weggooien. Ze liet er een fair trade tapijt van maken. Charlie Magazine volgde de kledij tot bij de weefsters in Marokko.

Screen Shot 2018-03-20 at 20.03.15

“Ik heb een doos met spullen van Hanna. Brieven die we vroeger naar elkaar geschreven hebben. Het knuffelbeertje uit ons wiegje. Foto’s, héél veel foto’s. En kledingstukken die ik niet kan wegdoen. De pyjama die ze droeg in haar laatste weken, die doet mij enorm aan Hanna denken.”

Eva De Vleeschouwer verloor haar tweelingzus vier jaar geleden aan borstkanker. “Een jaar na haar diagnose waren we Hanna kwijt. Ze had een erg agressieve tumor, er waren uitzaaiingen en de chemo sloeg niet aan. Het zag er van in het begin niet goed uit. Toch beseften we eigenlijk niet hoe erg het was.”

“Na haar dood hebben Hanna’s kleren lang op mijn appartement gestaan. Ik wist niet goed wat ik ermee zou doen. Tot ik hoorde over Carpet of Life, een sociale onderneming die in Marokko tapijten laat weven van kleding. Dat sprak mij wel aan. Ik zie het als een eerbetoon aan Hanna. Ik steun een goed doel, maar houd er zelf een mooi aandenken aan over.”

Meer lezen? https://www.charliemag.be/abonnees/carpetoflife/

© Charlie Magazine

Met dank aan het Fonds Pascal Decroos.

Foto’s © Sarah Van Looy

Dit artikel staat helemaal bovenaan een lijst met prachtige verhalen uit 2018 van Charlie Magazine: https://www.charliemag.be/mensen/2018-feelgood/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *