Pop-up: Just Hazel

Just Hazel knows who made your clothes… Nog tot eind deze week staat de jongste Gentse Fair Fashion-winkel, samen met twee andere Gentse pioniers, in een pop-up in de Dampoortstraat.

Op Fashion Revolution Day, dag op dag vier jaar nadat Rana Plaza instortte, vragen bewuste consumenten zich luidop af wie hun kleren gemaakt hebben. Who made my clothes? Met ‘Just Hazel knows’ als vervolg op die slogan hebben Nina, Siel en Fien, drie jonge Gentenaars, een webshop opgericht voor eerlijke kledij.

Tijdens Fashion Revolution Week houdt het drietal een pop-upwinkel open in de Dampoortstraat. Samen met kinderkledingwebshop Stormus en mannenhemdenlijn Mr. Manchette heeft Just Hazel het ‘The Box’-pand omgetoverd tot een fair fashion hemel. Tot 1 mei kan je er shoppen bij alledrie, nadien houdt Mr. Manchette (voer voor een latere blog!) de pop-up open tot 13 mei.

Zo’n pop-up is een heerlijke kennismaking voor wie net als ik kledij liever niet shopt op internet, maar in een winkel wil passen en discussiëren over wat nu het mooist is met diegene die die winkel openhoudt. Al hebben de drie Gentse vrouwen ook daar iets origineels op gevonden: naast de webshop en de (voorlopig eenmalige) pop-up organiseren Nina, Siel en Fien ook ‘hazelicious homeparties’ (lees: brunches of cocktailfeestjes met faire hapjes en drankjes bij je thuis) waar je naar hartenlust kunt shoppen.

IMG_8033

Meer info via http://justhazel.be/
Hazelicious homeparties: http://justhazel.be/new/hazel-at-home/
Webshop: http://justhazel.be/new/winkel/

Mijn favoriete merken bij Just Hazel?
Grundled
Thought

18159672_10212681689179289_1838181298_o

Pop-up Mode 2.0:

Dampoortstraat 47 Gent (The Box)
https://www.facebook.com/events/711379458987030/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *