Luie shopper op (on)bevooroordeelde schattenjacht

‘Koop bij voorkeur niks meer. En als je toch wilt kopen, schuim dan eerst tweedehanswinkels af. Als je toch per se een nieuw stuk wil aankopen, kies tenminste voor eerlijke modemerken.’ Aan het woord geen belangeloze duurzaamheidsgoeroe maar een vrouw die in haar eigen voet schiet. En dat goed en wel beseft.

Toen People Tree-oprichtster Safia Minney in maart naar het Mind The Book-festival kwam in Vooruit om haar nieuwe boek, ‘Slow Fashion. Aesthetics meets ethics’, voor te stellen, was het die respons op een doordachte vraag uit het publiek (‘Is het niet beter om tweedehands te kopen dan People Tree?’) die me het meest is bijgebleven.

screen-shot-2016-12-07-at-23-48-53

Met Safia als inspiratiebron, maar ook met een bang hartje ga ik dan ook de tweede Fair Fashion Challenge – ga voor minder en beter in je garderobe; koop minder, fair en tweedehands – aan met deze blog.

Met weinig kopen heb ik nochtans niet al te veel moeite. Ik beloofde mezelf in een eerste blogbericht alvast dat ik maximaal één kledingstuk per seizoen mocht inslaan dit jaar en hoewel ik getwijfeld heb om die regel niet te laten gelden in het buitenland, heb ik mij tijdens mijn eerste citytrip van dit jaar – Amsterdam – niet laten verleiden door de hippe fair fashion concept stores Charlie + Mary, Geitenwollenwinkel en Studio Jux. Benieuwd of dat ook gaat lukken in Londen, Milaan en New York.

Meer lezen over mijn something old, something new, something borrowed, nothing blue? Het is maar een idee.

http://fairfashionchallenges.be/blogsolo.php?post=31

© Gent Fair Trade – FairFashionChallenges.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *