Echte Duivels-supporters maken hun gadgets lekker zelf

De EK-gekte is nog steeds in het land en overal worden we om de oren geslagen met gadgets om onszelf een Rode Duivel te wanen. Bewust supporteren kunnen we dat bezwaarlijk noemen. Daarom: enkele tips om duurzaam in zwart-geel-rood te juichen voor Lukaku & co.

Screen Shot 2016-12-07 at 23.53.14.png

Of je hevige Rode Duivels-supporter bent of niet, in de supermarkt kan je er niet naast kijken: iedereen is tijdens het EK een beetje ‘Red Devil’ en iedereen heeft daar de juiste accessoires voor nodig. Dat willen de tot de nok gevulde winkelrekken ons tenminste doen geloven. Ook sponsors denken geen drie keer na om gadgets met merk X, krant Y of verzekeringsmakelaar Z in duidelijke letters uit te delen op evenementen. All in red! Helaas ook een beetje all-in consumerism. Nochtans is het niet zó heel lang geleden, slechts een luttele twee jaar, dat de nationale voetbalmania toesloeg tijdens het WK van 2014 en we óók om de oren geslagen werden met vlaggen en andere ‘benodigdheden’ van een gedreven supporter. De vlaggen en co. in kwestie lagen twee jaar lang stof te vergaren in onze kasten of – in het slechtste geval – in onze afvalbak en daarom voelen supporters zich haast moreel verplicht om een nieuwe lading toebehoren in te slaan.

TIP 1: KIJK WAT AL IN JE KLEERKAST LIGT

TIP 2: MAAK ZELF JE JUWELEN IN DE BELGISCHE DRIEKLEUR

Lees mijn tips voluit op https://www.bewustverbruiken.be/artikel/echte-duivels-supporters-maken-hun-gadgets-lekker-zelf

© Netwerk Bewust Verbruiken

Foto & juwelen: Joksie Biesemans

13480232_10154312925332049_1798806625_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *