Hippe Amsterdamse pop-upstore blijkt zweterige sweatshop

screen-shot-2016-12-07-at-23-42-31

Je denkt een hippe pop-upstore met trendy kleding binnen te gaan in de Amsterdamse Kalverstraat, maar als je het pashokje in duikt volgt de confrontatie. Je staat in een plakkerig naaiatelier, waar veel te veel mensen op elkaar zijn gepropt. Net zoals in de beruchte sweatshops in India. Daar wordt dat leuke bloesje dus gemaakt.

De mensen achter de Schone Kleren Campagne en vrouwenorganisatie Mama Cash willen met hun tijdelijke sweatshop The Mad Rush de consument met de neus op de feiten drukken. Want: de meeste mensen zien het labeltje ‘made in India’ wel, maar staan ze ook stil bij wat daarachter zit?
Toeval of niet, maar net op dat moment was ik in Amsterdam (bij Safia Minney), en maakte ik onderstaande beelden voor de website van Het Laatste Nieuws.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2704470/2016/05/14/Hippe-Amsterdamse-pop-upstore-blijkt-zweterige-sweatshop.dhtml
© Het Laatste Nieuws/HLN.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *