Wat vinden anderen van Kleerkastvasten?

Nu hoor je het eens van een ander.

Annelies Moons, radiopresentator Radio 1: “Excellent, ogen openend. Ik raad aan om er je tijd voor te nemen – in plaats van het op een week uit te lezen, zoals ik – want er staat zoveel in. Het is grijs boek: niet saai, maar vol nuance.”

Isabeau Goddé, ontwerper en winnaar Henry van de Velde Gold Award: “Mijn hart gaat er sneller van slaan. Ik kan niet uitdrukken hoe blij ik ben met de manier waarop je in mensentaal een beeld weet te schetsen van de mode- en textielindustrie en onze consumptiemaatschappij. Ook de verwijzingen naar Project Runway, I love it. Oog in oog met Mondo, kill me now?! Telkens wanneer ik een subtiele maar doordachte woordspelingen lees, ontsnapt er een glimlach. Wat een meesterwerk.”

Lotte Philipsen, Knack Weekend: ‘Kleerkastvasten is een echt naslagwerk geworden waar alle textielthema’s in vervat zitten. Het boek is heel leuk aan elkaar geschreven, vol anekdotes maar ook vol feiten die mensen omver zullen blazen. Ik heb het met heel veel plezier gelezen.’

Dr. Sander De Vrieze, materiaalkundige Centexbel: “Leest als een trein. Ik vond het zéér goed – je komt eigenlijk op het einde tot dezelfde conclusie als ik gemaakt heb na al die jaren.”

Peter Lauwers, Standaard Boekhandel Antwerpen: “Een enorm boeiend en leerrijk boek dat een kijkje biedt achter de schermen van de kledingindustrie. Zeer leuk ook dat de auteur een kritische blik heeft en veel verder kijkt dan wat algemeen als de waarheid aangenomen wordt. Leuk ook dat zowel nieuwe materialen (o.a. zeewier en paddenstoelenleer) en technieken (o.a. droogverven) als de oorsprong van onze huidige materialen (en kleurstoffen) aan bod komen.”

Camille Deckers, freelance journalist: “Meteen erin gevlogen, geweldig geschreven. Zo persoonlijk en grappig maar toch leerrijk. Alsof je een spraakbericht inspreekt naar mij.”

Daisy van Groningen, voormalig mode-ontwerper: “Het boek is al favoriet! Meteen begonnen met lezen… en in de actie-modus geraakt voordat de inleiding uit was. Eindelijk gestart met het tellen van de inhoud van mijn kleerkast. 130 stuks inclusief accessoires (ook bikini, badpak) exclusief ondergoed en sokken. Iets meer dan de helft zelf gemaakt en juist die stukken gaan super lang mee 6 of 7 jaar.”

Rosa Scholtens, ondernemer en podcastmaker Circular Textile Stories: “Een heel integer boek.”

Sven Bullaert, productontwikkelaar en kunstenaar UMU (ex-Kipling): “Je boek is het beste werk dat ik ooit over deze ‘ingewikkelde materie’ las, proficiat, echt straf.”

Katrijn Van Huffel, bio-ingenieur milieutechnologie en projectmanager Good Planet: “De afgelopen weken heb ik jouw boek Kleerkastvasten gelezen. Ik wou zeggen, verslonden, maar dat geldt alleen voor pakweg de eerste helft. Hoe verder ik kwam, hoe meer ik tussendoor naar lichte literatuur begon te grijpen…  Ik wou je laten weten dat je boek erg goed geschreven is, me geraakt heeft, en me ook een beetje uit mijn slaap gehouden heeft.”

Dr. Heleen Buldeo Rai, auteur Duurzaam online shoppen: “Ik ging je hoofdstuk snel openen om in te schatten hoeveel tijd ik nodig zou hebben om het door te nemen, maar dan ben ik beginnen lezen… en zat ik ineens aan het einde! Je had me dus beet vanaf moment één, wat een mooi gebalanceerd en interessant hoofdstuk. Proficiat! Ik kijk uit naar de rest van het boek.”

Jo Jacobs, office manager Hubspot: “Ik hou van je rake en geestige stijl, je observatie- en relativeringsvermogen. Ik ben blij dat het boek dik is. Dat wordt nog een tijd genieten.”

Mijn papa, nochtans een veellezer: “Volgens mij heb je een nieuwe schrijfstijl ontwikkeld.”

Lees ook de recensie in SamPol: https://www.sampol.be/2023/05/kleerkastvasten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *