Reduce, reuse, recycle (Greg Van Elsen)

We gaan in Vlaanderen alleen niet het business model van de Primarks veranderen. Maar een goed opgezette ‘uitgebreide producentenverantwoordelijkheid’ (UPV) voor textiel kan er wel voor zorgen dat kledij vaker een langer of tweede leven kent, schrijft Greg Van Elsen (Herwin) in SamPol.

In zijn pleidooi vermeldt Van Elsen mijn boek Kleerkastvasten:

Van massaal kleerkastvasten zoals Sarah Vandoorne in haar onthutsend boek over de textielketen bepleit, is er vooralsnog geen sprake.  De gemiddelde Europeaan draagt een kledingstuk slechts 7 tot 8 maal en smijt het dan weg. In Vlaanderen wordt zo jaarlijks meer dan 100.000 ton textiel afgedankt, zo’n 50 stuks per kop.

Lees het volledige artikel via SamPol: https://www.sampol.be/2023/06/reduce-reuse-recycle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *