Boekvoorstelling Kleerkastvasten in Rotterdam

De Wasserij en Designplatform Rotterdam nodigen je uit voor de boekvoorstelling van Kleerkastvasten op zaterdagnamiddag 10 juni in Rotterdam.

Mode zorgt ervoor dat we lekker in ons vel zitten. We drukken er mee uit wie we zijn, wie we willen zijn. Tegelijkertijd veroorzaakt de productieketen van mode sociale ongelijkheid én vervuiling op wereldschaal. Het internationale modesysteem piept en kraakt aan alle kanten. Waarom blijven we dan toch onze garderobes vullen? En wat kunnen we doen om onze garderobes te beteugelen?

Voor haar nieuwe boek Kleerkastvasten, de textielketen ontrafeld reisde de Belgische onderzoeksjournalist Sarah Vandoorne de wereld rond om te onderzoeken hoe we kleding op een verantwoordelijke manier kunnen blijven maken en dragen. Ze bezocht o.a. Bangladesh, India, Indonesië, Ghana en Marokko om te spreken met activisten, arbeiders, fabrieksdirecteuren en andere schakels in de textielketen.

Op zaterdag 10 juni om 15 uur gaat tentoonstellings- en programmamaker Esther Muñoz Grootveld met Sarah Vandoorne én met het publiek in gesprek over haar bevindingen.
Wil je aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje met je naam naar info@dewasserij.cc

Deelname is gratis. Meer informatie vind je hier.

Dit event is een samenwerking tussen De Wasserij en Designplatform Rotterdam. Het gesprek wordt opgenomen en bewerkt tot een podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *