Spinnen? Dat is pure wiskunde

Achter de schermen bij European Spinning Group, een van de laatste grote spinnerijen van België.

Het familiebedrijf European Spinning Group is een van de laatste grote spinnerijen in België. Door de meest vervuilende stap van de textielketen over te slaan maakt het zowel economisch als ecologisch winst. Daar blijft het niet bij: de jongste generatie zet steeds meer in op gerecycleerd materiaal en gaat samenwerkingen aan om kleding te ‘hacken’.

European Spinning Group startte als een distributiebedrijf, wat best atypisch is voor een spinnerij, vertelt CEO Julie Lietaer, een telg van de derde generatie van het familiebedrijf. “Daardoor wisten mijn voorgangers hoe de wereldwijde productieketen in elkaar zat”, benadrukt ze. “Mijn overgrootvader was vlasboer, mijn opa kwam als duivenliefhebber regelmatig in Taiwan. Zo kwam hij in contact met een textielproducent en richtte hij het moederbedrijf Symaco op. Mijn vader besloot zelf te produceren. Hij kocht de Avelgemse spinnerij op en begon eigen garen te spinnen.”

Lees de volledige reportage via Trends: https://trends.knack.be/nieuws/spinnen-is-wiskunde/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *