Slechts een op de vijf luxemerken eerlijk over herkomst lederwaren

Waar komt jouw handtas of leren jasje vandaan? De meeste grote luxemerken geven dat geheim niet prijs. Dat is nefast voor de mensenrechten, blijkt uit een nieuw rapport van SOMO.

Op basis van openbare data onderzocht de mensenrechtenwaakhond SOMO in hoeverre luxemerken transparant zijn over de lederwaren die ze produceren. Uit hun nieuwe studie blijkt dat maar liefst vier op de vijf luxemerken niet transparant zijn.

De leerindustrie is berucht vanwege povere arbeidsomstandigheden. Vooral in het globale Zuiden zijn rapporten over leerlooierijen onverdeeld negatief over de manier waarop het product vervaardigd wordt. Ook het milieu krijgt ervan langs, benadrukt SOMO: “De chemicaliën die gebruikt worden in de leerindustrie kunnen zeer vervuilend zijn en zonder de juiste bescherming ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken”.

Lees het volledige artikel voor IPS: https://www.ipsnews.be/artikel/slechts-een-op-de-vijf-luxemerken-eerlijk-over-herkomst-lederwaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *