Draagt jouw T-shirt bij aan de oorlog in Oekraïne?

Wat is een boycot in Russische winkelstraten waard als ketens kleding maken met Poetins olie?

Hoewel ze niet meer te verkrijgen zijn in de winkelstraten van Moskou en Sint-Petersburg, gebruiken kledingmerken als Esprit en New Look Russische olie om hun polyester plunjes te produceren. Daarmee voeden ze de oorlog in Oekraïne, vindt de ngo Changing Markets.

In het rapport Dressed to Kill klaagt Changing Markets de link tussen fastfashionmerken en de herkomst van hun polyester stoffen aan. Aangezien die stoffen geproduceerd worden met Russische olie, klinkt hun standpunt, nemen de merken onrechtstreeks deel aan de oorlog in Oekraïne.

Lees het volledige artikel voor IPS: https://www.ipsnews.be/artikel/draagt-uw-t-shirt-bij-aan-de-oorlog-oekraine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *