VN ondersteunt Europese multinationals met een hart voor de circulaire economie

Multinationale ondernemingen uit Europa die samenwerken met textiel- of plasticleveranciers in het zuiden kunnen tot 30 juni ondersteuning aanvragen bij UNIDO, het VN-agentschap voor ontwikkeling.

Binnen het kader van het Europese Actieplan van de Circulaire Economie lanceert UNIDO het vijfjarige project “SWITCH to Circular Economy Value Chains”. UNIDO is een VN-agentschap dat de industriële ontwikkeling in ontwikkelingslanden helpt te bevorderen. Het VN-project richt zich dan ook specifiek op Europese ondernemingen met leveranciers in het zuiden.

De oproep gaat specifiek op voor multinationale ondernemingen binnen de plastic- en textielindustrie. Dat zijn volgens UNIDO twee kritieke toeleveringsketens in ontwikkelingslanden. De bedoeling is om (proef)projecten te ondersteunen die de circulaire economie in het globale zuiden kunnen versnellen.

Waar het volgens UNIDO misloopt, is de financiering van nieuwe projecten in het zuiden. Europese multinationals zijn cruciaal om dat op te lossen volgens UNIDO. “Bedrijven in ontwikkelingslanden kampen met technische en financiële uitdagingen. Bedrijven hier en hun leveranciers kunnen als katalysator dienen, om zo in meerdere bedrijfstakken over te schakelen naar een circulaire economie.”

Concreet zal het project ondernemingen en hun leveranciers in contact brengen met deskundigen op het gebied van circulaire economie. Zo wil het “uitdagingen overwinnen en proefprojecten opzetten waarbij alle relevante actoren in supply chains betrokken zijn”. Volgens zowel UNIDO als de EU kan dit de overgang naar een duurzame industrie, binnen een circulaire economie, sterk ondersteunen.

Lees het volledige nieuwsbericht via MVO Vlaanderen: https://www.mvovlaanderen.be/inspiratie/vn-ondersteunt-europese-multinationals-met-een-hart-voor-de-circulaire-economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *