Zeven zero waste textielhelden van morgen

Afvalvrije pioniers verduurzamen de mode van morgen. Dat wil de organisatie What Design Can Do in de bloemetjes zetten met een ontwerpwedstrijd.

Met maar liefst 85 zijn ze, de genomineerden van de No waste design challenge. De stichting What Design Can Do, een platform van disruptieve denkers en ontwerpers in Amsterdam, is de trekker van de ontwerpwedstrijd en zal midden juli de winnaars bekendmaken. Dankzij een partnerschap met de IKEA Foundation maken zij kans op 10.000 euro aan prijzengeld.

No waste oftewel een allergie voor afval is een duurzaamheidsadagium dat intussen voor alle sectoren opgaat. Uit de niet bepaald korte shortlist van What Design Can Do selecteren wij alvast de textielhelden van morgen: Anohi, Forest Wool, Golden Feathers, Hack Your Closet, Clothing Loop, Algaeing en Fabulous Fungi.

Lees het volledige artikel voor Knack Weekend: https://weekend.knack.be/lifestyle/mode/afvalvrije-mode-zeven-zero-waste-textielhelden-van-morgen/article-normal-1750763.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.