Tussen inspireren en informeren: dit was het Fair Fashion Fest 2020

Het was een editie van het Fair Fashion Fest zoals geen ander. Het grote voordeel van de volledige programmatie online te moeten brengen: je kan alle gesprekken rustig herbekijken. Medewerkers en organisatoren Christophe, Lotte, Jonathan, Silke en Louis zetten alvast hun favoriete momenten op een rij.

Het had de meest ambitieuze editie van het Fair Fashion Fest tot nu toe moeten worden. Twee dagen lang zouden fair fashion pioniers het textielmuseum MIAT bezetten, met interessante talks, modeshows, een eerlijke markt en een wel heel bijzondere focus op eerlijk trouwen. Daar hadden we volmondig ‘I do!’ op willen zeggen.

Door de coronacrisis heeft het niet mogen zijn. En toch. Eigenlijk was het net wel de meest ambitieuze editie van het festival ooit. Een gevarieerd programma vertalen van offline naar online: hoe begin je daaraan?

Allereerst viel de beslissing om het programma niet over twee dagen uit te spreiden, maar over – van ambitie gesproken – maar liefst vier festivaldagen. Fotograaf Sarah Van Looy zette alle pioniers in de kijker. Een heuse filmcrew ging langs bij de fijnste denkers, bloggers en onderzoekers die onze stad rijk is. Documentaires The True Cost en The Story of a Panty kon je gewoon vanuit je eigen homecinema (of je laptopscherm) bingewatchen.

En talks? Die kunnen, zo weet deze Teams- en Zoomgeneratie intussen, natuurlijk gewoon online doorgaan. Dat heeft zo zijn voordelen: festivalbezoekers kunnen op deze manier hun favoriete gesprekken herbekijken. En wie er niet “live” bij was, die krijgt een herkansing via YouTube.

Weet je niet waar te beginnen? De medewerkers van het festival zetten alvast hun favoriete, meest inspirerende momenten op een rij.

Lees het artikel voor Gent Fair Trade: https://gentfairtrade.be/fair-trade/tussen-inspireren-en-informeren-dit-was-het-fair-fashion-fest-2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *