Emilia Cantero (Mixua): ‘Ook jij kan een positief rolmodel worden’

Op tournée door Gent bezoekt Emilia Cantero de fair fashion, food en verzorgingsadresjes waar je zelf nog niet aan gedacht had. Als oprichter van Eco Tours Mixua gelooft ze rotsvast in die alternatieven. ‘Over ecologie kan je veel negatieve verhalen lezen. Kies er ook de positieve uit.’

Voor Emilia gaat het allemaal om afwegingen. ‘Jij kiest wat je belangrijk vindt.’ Mixua staat niet voor niks voor mi choix – voor mocht iemand het zich afvragen: zo spreek je de naam van Emilia’s bedrijf juist uit. “Mi” is Spaans voor mijn, “choix” is Frans voor keuze.

Alleen: hoe maak je doordachte keuzes? Hoe maak je als consument het verschil? Je weet pas wat je het best of het liefst wil kiezen, als je er eerst iets over bijleert. ‘Dat heb ik de afgelopen jaren gedaan. Voor ik mijn eigen bedrijf opgestart ben, is daar heel veel eigen research in gekropen.’ Niet dat Emilia dat erg vond. ‘Integendeel. Dat doe ik het liefst.’

In alles waarover ze spreekt, legt Emilia optimistische klemtonen. Dat is nodig om verandering af te dwingen, vindt ze. ‘Ik geloof in zaadjes planten’, besluit Emilia. ‘Hoe meer artikels en documentaires je opzoekt, hoe meer je daarover spreekt, hoe meer oplossingen je zal vinden.’

‘Zaadjes geven vruchten’, besluit Emilia. ‘Over ecologie kan je veel negatieve verhalen lezen. Kies er ook de positieve uit. Als je toont dat iets mogelijk is, leuk kan zijn en niet noodzakelijk duurder uitkomt, kan je onbewust een rolmodel zijn voor de mensen in je omgeving.’

Emilia Cantero is een van de sprekers op het Fair Fashion Fest. Zij brengt op zaterdag 28/11 een small talk: vijf minuutjes boordevol inspiratie. Herbekijken kan hier. Ontdek meer op fairfashionfest.be.

Lees het interview met Emilia via Gent Fair Trade: https://gentfairtrade.be/fair-trade/emilia-cantero-mixua-ook-jij-kan-een-positief-rolmodel-worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *