Circular Monday: meer dan een tegengif voor impulsaankopen

Geen blauwe maandag of zwarte vrijdag voor Netwerk Bewust Verbruiken, de vzw die streeft naar consuminderen. Hun alternatief? Circular Monday, een dag om de circulaire economie te bezingen.

Circular Monday gaat verder dan een protest tegen de koopjesdrang of -dwang. ‘Eerder dan tégen Black Friday zijn, willen we de consument laten zien hoeveel aangename manieren er bestaan om circulair te leven en te winkelen’, zegt Henning Gilberg, de Zweedse oprichter van Circular Monday, daarover aan Netwerk Bewust Verbruiken.

Geïnspireerd door het Zweedse Circular Monday verspreidde Netwerk Bewust Verbruiken een oproep onder circulaire voorlopers en ondernemers in België om mee te doen. Via de Belgische pagina op circularmonday.com kan je zien welke ondernemers daar enthousiast op gereageerd hebben.

Lees het volledige nieuwsbericht via MVO Vlaanderen: https://www.mvovlaanderen.be/inspiratie/circular-monday-meer-dan-een-tegengif-voor-impulsaankopen

Foto bovenaan: Sarah Van Looy voor onze reportagereis naar Marokko, samen met Hendrikje en Marion Meyvis van Carpet of Life.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *