Mode-ontwerpers vragen al langer vertraging. Bezorgt corona hen die eindelijk?

Ik schreef tijdens de lockdown een e-book over de impact van de coronacrisis op de textielindustrie, ‘Shopdown’. Knack Weekend publiceerde het vijfde hoofdstuk, ‘De mode is dood. Eindelijk.’

Is de vertraging van de mode eindelijk ingezet? Toch als we wereldberoemde Belgische ontwerper Dries Van Noten volgen. Samen met ruim tweeduizend andere ontwerpers (waaronder Walter Van Beirendonck, die twintig jaar geleden al uitriep dat de mode ‘dood’ was) roept Van Noten op om maximaal twee collecties per jaar uit te brengen. Dat doen de ontwerpers onder het motto ‘Rewiring Fashion’. In hun voorstel, dat gefaciliteerd wordt door The Business of Fashion, stellen ze een geheel nieuwe modekalender voor.

De ontwerpers streven gezamenlijk naar minder collecties en minder defilés. ‘Het probleem is dat de structuur van modeshows al vijftig jaar hetzelfde is, terwijl we in een digitale wereld leven’, klinkt hun kritiek. ‘Dringend tijd om dat begrip opnieuw – en vooral: anders – in te vullen.’ Zo hopen de ontwerpers onder andere ‘onze verslaving aan kortingen’ aan te pakken.

Lees deze voorpublicatie op Knack Weekend: https://weekend.knack.be/lifestyle/mode/mode-ontwerpers-vragen-al-langer-vertraging-bezorgt-corona-hen-die-eindelijk/article-longread-1621285.html

Download het e-book SHOPDOWN hier.

Een gedachte over “Mode-ontwerpers vragen al langer vertraging. Bezorgt corona hen die eindelijk?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *