Kleerkastvasten

Zes weken lang draag ik amper zes kledingstukken. Welke zou jij kiezen?

Less is more. Maar wat als less wel heel weinig is? Kan jij zes kledingstukken uitkiezen om enkel die stukken zes weken lang te dragen?

Redactrice Sarah Vandoorne gaat de uitdaging aan en zet haar kleerkast tot half april op dieet. Sokken en ondergoed niet meegerekend – oef. In deze eerste aflevering legt ze uit hoe ze haar kleerkast zal kortwieken, en vooral: waarom?

Zes weken is eigenlijk helemaal niet lang. Het is namelijk de gemiddelde termijn waarop fast fashion-merken zoals Zara een nieuwe collectie in de winkel brengen. Als collecties om de zes weken al wisselen, krijg je als consument geen bedenktijd meer om een aankoop uit te stellen. Als je het nu niet koopt, kan het morgen weg zijn. Dan ben jij niet meer mee met de trends. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Toch?

Met die redenering wil Labour Behind The Label komaf maken. Tijdens deze vasten wil de organisatie duidelijk maken dat we zoveel kleren echt niet nodig hebben. Zelfs met een gelimiteerde garderobe kan je er elke dag op je, jawel, paasbest uitzien.

© Charlie Magazine
Foto’s © Jarod Mauws

De actie van Labour Behind The Label gaat door van 6 maart tot 18 april. Ik vertel over hoe ik uiteindelijk tot 6 kledingstukken kwam viawww.charliemag.be/lijf/kleerkastvasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *