Kleerkastvasten op Design Platform Rotterdam

Esther Muñoz Grootveld vraagt me het hemd van het lijf op de boekvoorstelling van Kleerkastvasten in de Wasserij in Rotterdam. Het resultaat is nu te beluisteren als podcast.

De Belgische onderzoeksjournalist Sarah Vandoorne dook voor haar nieuwe boek Kleerkastvasten, de textielketen ontrafeld in de wereld achter onze kledingstukken. Vandoorne reisde voor haar boek o.a. naar Bangladesh, India, Indonesië, Ghana en Marokko. Daar sprak ze met activisten, arbeiders, fabrieksdirecteuren en andere schakels in de textielketen, om te onderzoeken hoe we kleding op een verantwoordelijke manier kunnen blijven maken en dragen. Elke schakel uit de textielketen nam ze kritisch onder de loep. Waar komen onze kleren vandaan?

Luister naar de podcast via het Design Platform Rotterdam: https://www.designplatformrotterdam.nl/open-debat-juni-2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *