De omgekeerde wereld: deze textielinzamelaar haalt textiel opnieuw op uit Ghana

Stranden vol afdankertjes. Hopen en hompen textiel. De beelden die ons de afgelopen jaren uit Ghana bereikten, tonen de lelijkste kant van de tweedehandsindustrie. Nederlandse inzamelaar Boer Group beslist dan maar zelf opnieuw textiel op te halen uit het West-Afrikaanse land, en zo de afvalberg terug te dringen. Maar is dat wel zo’n goed idee?

Lees het volledige nieuwsbericht voor Trouw: https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/de-omgekeerde-wereld-deze-textielinzamelaar-haalt-oude-kleding-weer-op-in-ghana~bc3e22ddf/

Plots belt een voormalige medewerker van een milieu-activist vanuit Accra. Zij blijft erg enthousiast over het project en vuurt het ene na het andere voorstel af. “Zouden ze ook plastic opnieuw kunnen weghalen? En oude visnetten, kunnen ze daar iets mee?”

Lees de reportage in Trouw: https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/verkopers-in-ghana-balen-van-gedoneerde-kleding-deze-lading-zit-vol-polyester-hier-kan-ik-niets-mee~b959e137/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *