‘Ga opgekleed winkelen, zo vermijd je impulsaankopen’ (Stijn De Wandeleer)

Sarah Vandoorne is geen modejournaliste die catwalks bezoekt, maar wel een die bij kledingfabrieken langsgaat. Voor haar recent verschenen boek Kleerkastvasten trok ze onder andere naar Ghana. Journalist Stijn De Wandeleer interviewde mij erover voor De Morgen.

Het format voor dit interview heet “De Coach”, een titel waar ik me niet geheel comfortabel bij voel. Maar de vraagstelling was zo diepgaand en genuanceerd, dat Stijn De Wandeleer me toch wist te transformeren tot cheerleader voor een meer duurzame mode.

Concrete tips zijn natuurlijk altijd nodig in zo’n artikel. Ere wie ere toekomt: de tip die de titel van het stuk geworden is, heb ik gelezen in Consumed van Aja Barber. Barber kwam in december ’22 naar Brussel en ik mocht vanuit het publiek vragen stellen. Niet enkel haar tips, maar ook een van haar antwoorden heb ik verwerkt in het boek.

Lees het volledige interview voor De Morgen Magazine hier: https://www.demorgen.be/beter-leven/tips-tricks-voor-een-betere-meer-duurzame-garderobe-ga-opgekleed-winkelen-zo-vermijd-je-impulsaankopen~b3003027/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *