Belgisch vlas tot in India

De vlasplant, de basis voor onder meer linnen, gedijt goed in onze contreien. “We moeten van vlas een Belgische trots maken”, zegt Véronique Standaert, sinds kort de directeur van het Algemeen Belgisch Vlasverbond.

Standaert noemt haar stiel “een prachtige nichewereld”. “Ik ben terechtgekomen in een wereld vol gepassioneerde ondernemers, met een prachtig product dat de jongste jaren weer hip en trendy is geworden”, stelde ze in de Krant van West-Vlaanderen net na haar aantreden. “Dat doet het beste voor de toekomst vermoeden. We moeten van vlas een Belgische trots maken. Iedereen kent ons bier, onze frieten, de chocolade. Vlas past perfect in dat rijtje. Topkwaliteit op wereldniveau.”

Maar is vlas wel zo Belgisch als we denken? Trends volgde de toeleveringsketen van linnen van Zuid-West-Vlaanderen tot in Kolkata, in het noordoosten van India.

Lees de volledige reportage via Trends: https://trends.knack.be/ondernemen/belgisch-vlas-gaat-tot-in-india-we-moeten-van-vlas-een-belgische-trots-maken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *