Miljoen euro om kleding te demonteren

Resortecs schaalt op. Het Belgische bedrijf, bekend van de “Smart Stitch”, heeft bijna een miljoen euro opgehaald voor de bouw van een eigen demontage-oven. Daarmee willen ze dat slimme, smeltende naaigaren, dat het recyclageproces van textiel moet vergemakkelijken, op industriële schaal inzetten.

Om het recyclageproces zo goed mogelijk te automatiseren, heeft Resortecs de blauwdruk van een eigen demontage-oven klaar. Daarmee zou het 1.500 kledingstukken per uur kunnen opwarmen en sorteren. Het gaat om een oven op industriële schaal. Het bedrijf haalde maar liefst 960.000 euro op om de eerste industriële demontage-ovens te bouwen.

De allereerste demontage-oven is bestemd voor Purfi Manufacturing, een joint venture van de Amerikaanse technologieleverancier Purfi Global en de Belgische textielgroep Concordia Textiles. Dat bedrijf heeft een recyclagelijn waarbij het katoen en polyester kan recycleren zonder dat de vezelkwaliteit afneemt.

‘Samen kunnen Resortecs en Purfi dus textiel uit kledingstukken automatisch demonteren en recycleren, zonder enig kwaliteitsverlies’, klinkt het.

Lees het volledige nieuwsbericht via MVO Vlaanderen: https://www.mvovlaanderen.be/inspiratie/miljoen-euro-om-naaigaren-te-demonteren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.