Fashion Revolution: ONLY, who made my clothes?

#LovedClothesLast. Hoewel ik nu geen fast fashion meer zou kopen, hangt dit truitje van ONLY nog steeds te blinken in mijn kast. Daarom vraag ik hen of ze na zes jaar nog weten #whomademyclothes?

Ik weet nog éxact het moment waarop ik dit vestje van ONLY gekocht heb. Het was niet in eigen land, maar op citytrip in Madrid (Hoe typisch dat we in het buitenland vaak steeds dezelfde ketens – van H&M tot McDo en co – wilden bezoeken ondanks het feit dat we dat thuis ook kunnen?) en het was in het bijzonder fijne gezelschap van mijn goede vriendin Elise, die destijds in Spanje woonde. Niet toevallig kochten we dit truitje samen, want zij had namelijk exact hetzelfde aan en ik vond het haar prachtig staan. “Dat is hier om de hoek gekocht!” Hop, wij de winkel binnen.

Zes jaar later ben ik mij véél bewuster van de impact van fast fashion op onze planeet en zou ik het truitje enkel nog tweedehands kopen. Maar het is niet omdat ik het nu niet meer zou kopen, dat het geen plekje meer in mijn kast verdient. Dus blijf ik het dragen, hoewel het ook al begint te rafelen.

Dat brengt ons bij de vraag van de dag, van de week eigenlijk. Lieve @only_official, ik weet dat er op je Instagram “Good Vibes Only” staat, hopelijk hoort deze serenade voor een truitje van zes jaar oud daar ook bij. Als je kan achterhalen wie destijds dit kledingstuk in elkaar gestikt heeft, krijg ook jij een serenade van mij. Transparantie is broodnodig, maar helaas nog steeds weinig evident. Verras me. Make me proud. Make your garment workers proud. Dat verdienen ze, toch?

Deze week vragen we IEDEREEN om zijn/haar/hun kleerkast in vraag te stellen. Vraag merken #whomademyclothes? Dat doen we niet zomaar, maar ter nagedachtenis van 1100+ arbeiders die om het leven kwamen toen een fabriekspand in Bangladesh instortte, morgen exact 8 jaar geleden. Doe mee. Voer actie op deze kleine, broodnodige, hoogst effectieve manier. Trek merken aan de mouw. Samen komen we er, stapje per stapje, foto per foto. Talking about a revolution …

Doe mee met de kettingreactie van Fashion Revolution België! Stel je kleren in vraag, tag het merk en vraag drie vrienden om hetzelfde te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *