Greenwashing is in de mode

Hoe kan je het verschil weten tussen duurzame beloftes en slimme marketing? Die vraag beantwoorden vier kenners eind deze maand op de Fair Fashion Talk tijdens het Festival van de Gelijkheid. Voor Gent Fair Trade geven ze alvast hun beste tips.

Modeketens stellen met de regelmaat van de klok nieuwe duurzame of bewuste kledinglijnen voor aan de wereld, en elke dag starten nieuwe ondernemers met duurzame winkels of eigen lijnen. In Gent alleen zijn er een twintigtal fair fashion-zaken. Toch blijft de modesector een van de meest vervuilende sectoren en is de sector bekend – zeg maar berucht – om zijn dramatische arbeidsomstandigheden.

Hoe valt dit te rijmen? Zijn het allemaal maar verkooppraatjes?

Dat vragen we op 29 november tijdens het Festival van de Gelijkheid aan expert duurzame mode Jasmien Wynants (Flanders DC), journalist Lotte Philipsen (Knack Weekend), Gents onderneemster Olga Van Genechten (Supergoods) en freelance marketeer Ella Daeleman (Met Hart en Stiel).

Op de website van Gent Fair Trade geven zij alvast hun 8 beste tips, voor ondernemers én consumenten.

Lees meer via: https://gentfairtrade.be/fair-trade/8-tips-om-groene-initiatieven-te-onderscheiden-van-greenwashing

Meer adresjes en merken in Gent? Lees de inspiratiegids voor eerlijke mode van Gent Fair Trade!

Meer Festival van de Gelijkheid? https://www.festivalgelijkheid.be/

© Stad Gent/Gent Fair Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *